norcikulinaria

Könnyen, gyorsan, finomat....

szalagos_fank_2.jpg

 

Szalagos fánk

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3-4 ek rum
  • 50 dkg liszt

Elkészítés:

  1. 3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt, és beleteszünk 1 ek porcukrot.
  2. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk.
  3. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
  4. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj.)
  5. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 1
Heti: 3
Havi: 3
Össz.: 1 949

Látogatottság növelés
Oldal: Édességek
norcikulinaria - © 2008 - 2025 - norcikulinaria.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »